Update - Tjejernas sovrutiner

Innehåller affiliate-länkar

Jag tänkte skriva ett litet inlägg om hur tjejerna sover nu såhär när dem fyllt 1!

Bianca har börjat vakna typ 5 och vill ha flaska. Hon har dock alltid sovit längst annars men det kanske är en period. Det brukar dock fungera bra för strax efter 5 går Sebastian upp och ger båda flaska. Han ger en till Bonnie med även fast hon sover. Annars kan man lika gärna få kliva upp igen efter 20 minuter och det är segt. Efter det somnar dem om till ca 7. Då går vi upp och äter frukost.

För några veckor sedan började dem sova en gång på dagen istället för två. Är vi hemma (vilket är bekvämt) så försöker vi få i dem en klämmis eller i bästa fall lunch innan 12 så brukar dem somna gott i sina sängar sen. Har dem inte ätit bra och är griniga i sina sängar får dem en flaska. Det är det säkra kortet haha. Men försöker inte ge flaska på dagen. Då sover dem 1-2 timmar ca.

På kvällen sen får dem en flaska välling vid 18. Är dem nöjda och inte supertrötta och griniga så lägger vi dem vid 19 ungefär. Men skrikande, ledsna barn orkar ju knappt någon med så ibland lägger dem sig redan efter vällingen vid 18n utan protester. Med tjejerna läste jag att "Sömn föder sömn". Innan tänkte jag kanske att det är bättre att hålla barnet vaket så länge som möjligt. Men det har funkat bättre att verkligen lyssna på när barnet börjar bli trött och inte dra ut på det. Det har funkat jättebra för oss!

Innan vi flyttade sov ju Bonnie i samma rum som mig och Sebastian och oftast Espen med. Hon har alltid varit "den med jobbig sömn". MEN hör här. Så fort vi flyttade till huset och hon fick sitt egna rum så har hon sovit hela nätter bortsett från när hon varit sjuk. Antagligen blev hon väckt på ett eller annat sätt av oss.

Vi använder en grym babyvakt! Har en sedan innan och så fick vi köpa en till haha. Dem är på under natten i vårt sovrum ifall dem skulle vakna. Då sänker vi "känsligheten" så att vi slipper vakna av minsta lilla rörelse.

Här hittar du den!(Klick)

Tips på hur du kan få ditt barn att sova bättre

  • Barn vill vakna där dem somnat. Alltså vaggar du barnet till sömns i din famn är det inte konstigt att dem känner sig förvirrade och otrygga när dem vaknar någon annanstans. Exakt så gjorde vi i timmar med Espen och han sover fortfarande i vår säng haha. Tjejerna sov hos oss första veckorna men sedan i egna sängar.(såklart svårt att komma bort från ibland men man kan ju alltid försöka)
  • Svalt i rummet men varm om kroppen. Det läste jag hos @ofemma och tog efter av många av trixen som verkligen hjälpte. Vi kan ju dra på täcket när det blir lite kallt tex då kroppstempen sänks under natten. Men det kan ju inte bebisar. Det kan vara så enkelt att dem vaknar för att dem fryser. Så pyjamas och strumporna på! Ibland till och med av ull när det är vinter.
  • Ge det tid! Vi bävade över att ta bort Bonnies nattmål tex. Det var det enklaste att göra liksom. Slänga flaskan på sömnproblemen för man visste att det funkade. Men avsätt tid. Kanske en helg då du och din partner är lediga. Dem tre första nätterna är oftast jobbigast. Men det brukar verkligen bli bättre efter det!

Läs mer tips här!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229