Pastasallad och efterrätt på det

Godmorgon!

Lite bilder från igår kväll när jag och Espen gjorde pastasallad till middag. Försöker köpa eko-kyckling när det finns för det är så stor skillnad. Asså kolla storleken?! En eko-filé är lika stor som två vanliga filéer nästan. Dem säljs liksom i 1-pack. Så fin! Och god! Stekte på den med grillkrydda och körde klart den i ugnen med termometer. Saftigt ska det va!

I pastasalladen var det för övrigt pasta slungad i pesto, sallad, gurka, tomater, soltorkade tomater, fetaost och så glömde jag färsk basilika hehe... Och kycklingen på det!

På tal om eko-kyckling... VET DU hur lång tid det tar innan en "vanlig kyckling" går till slakt? Ca tre veckor. På tre veckor ska alltså en kyckling gå från 50 gram till nästan två kilo. Vilket i sin tur ger skador på deras ben då kropparna blir onormalt stora och mer än vad dem kan bära. Är inte det rätt sjukt vad påskyndat vårt samhälle är?? Om man jämför KRAV-kyckling och "vanlig" så bor det 10 kycklingar/kvm medan dem "vanliga" bor 25 st/kvm. Jag äter ju kött så säger inget om det. Men jag önskar nästan att jag hade en egen gård som jag vet vart köttet kommer ifrån och hur djuren haft det. Nej hellre dyrare bättre kött och mindre av det isåfall! Tycker att alla matvarubutiker borde kunna erbjuda ekologiskt kött. Tycker att Hemköp är bra på tex nötkött. Coop helt okej på kycklingen. Inte alltid det finns. Men Ica tycker jag är något sämre. Tycker att man borde veta mer egentligen om hur allt går till. Hade jag sett en kycklings liv från födsel till slakt hade jag nog inte velat äta det alls. Inte riktigt redo att se sanningen än...

Sebastian önskade ju efterrätt igår och det vi kunde erbjuda hemma var Gino. Mumma! Min favorit!

Nu har vi för övrigt ätit frukost här hemma. Vi ska nog chilla lite till i soffan. Espen har börjat vakna med Sebbe på mornarna och det tycker jag är segt hehe. Sen när vi ska ta tag i dagen ska vi handla en massa gottigt till middag imorgon. Vi tänkte grilla en massa gott om vädret tillåter. Så tanken är att jag åker ut till en gård i Eggby och köper nåt smaskens där. Är det någon som har förslag på vad man kan göra för goda grönsaker på grillen? Typ med nån god marinad eller så? Majskolvar är ju jäkligt gott men inte så innovativt kanske haha.

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Men åh vad gott! 😃
nouw.com/evelinarou