Påskafton och trerätters hos vänner

Innehåller affiliate-länkar

Inlägget innehåller en annonslänk.

Igår var det ju bestämt påskafton och då var vi bjudna till en vän och kollega vid namn Rikard. Som förövrigt lagar den GODASTE maten ever! Han har flyttat så det var första gången vi besökte det nya huset. Helt sjukt mysigt har dem fått det!

Självklart gjorde han världens godaste aptitretare. Steamed buns med en massa goda grejer att fylla dem med.

Bl a långbakat fläsk. Mmmmmums!

Här ser man mitt bidrag hehe. Helt sjukt gott. Dock glad att jag bara åt två stycken då det kom ännu mer god mat som skulle få plats i magen.

Rikards son hade ett helt rum med bilar så Espen var helt överlycklig och hade ungefär en miljon bilar att leka med hela kvällen. Han klarade sig ända till 23.30. Då fick vi kasta in handduken. Kvällen till ära hade han en ny piké(klick) på sig. Gul och fin. Blev så taggad på solresa förra veckan så beställde en massa fina färger till honom. Men tillbaka till middagen....

Fina upplägg av mästerkocken såklart! Hans dotter Beata var en väldigt duktig assistens i köket. Världens gulligaste!

Alltså ser ni?? Helt sjukt fint.

Det var gudomligt gott och jag som inte ens äter skaldjur proppade i mig havskräftorna med nöje! Det var alltså havskräfta med sotad spetskål och en gräddsås som var nedkokad tills den var brynt. Helt sjukt gott!

Till varmrätt fick vi oxkind med rotselleri, kålrotsblommor fyllda med pepparrotscréme och äpple. Fräst ostronskivling och jordärtkockor. Gick till och med och snodde det sista knytet jag hittade i köket hehe. Så goda var dem om man säger så.

Som en härlig avslutning på en härlig kväll fick vi hemmagjord tiramisu. Det var en så sjukt trevlig kväll. Rikard är så go och likaså hans dotter Beata som var med hela kvällen. Barnen skötte sig fint och vi däckade så fort vi kom hem. Eller ja killarna somnade redan i bilen men jag körde ju så det hade varit dumt;)

Gillar

Kommentarer