Kyckling och sparris med smak av vitlök och citron





Igår blev det detta till middag. (Kolla bilderna i det rätta receptet haha. Då ser det mer aptitligt ut.) Orkade bara inte hålla på och fota en massa när vi åt så sent igår. Men iallafall så gjorde jag kyckling som var doppade i först mjöl och sedan en blandning av smält smör, vitlök, citronskal, citronsaft, salt och peppar. Efter det doppades kycklingbitarna i en torr blandning av panko, parmesan, vitlökspulver, torkad persilja, salt och peppar. In i ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter. Ta sedan ut och vänd på kycklingbitarna och lägg i sparrisen och in i ugnen i cirka 12 minuter till. Över detta häller man sedan en glace gjord på smält smör, olivolja, vitlök, honung och peppar! Klart! Vi åt lite ris till också och det var mums! PS förlåt att jag inte orkar översätta receptet. Men stort tips för det var verkligen fräscht! Vill man göra något nyttigare kanske man ska ha lite sallad istället för ris. Receptet finns här!

Gillar

Kommentarer