Kantarellpizza med chorizo och burrata

I fredags gjorde vi hemmagjord pizza. Jag gjorde en variant på den jag såg i Coops senaste tidning. Så himla god blev den! Hett tips om man inte vill ha en "vanlig" pizza alla gånger!

Du behöver:

Till 1-2 personer

1 påse surdeg till pizza (Finns bland alla vanliga pizzakit i affären)

Ca 6-8 skivor chorizo (chark)

Ca 1-1 1/2 dl creme fraiche

1/2 dl hasselnötter

250g svamp tex kantareller

2 msk smör

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

70 grönkål, bara bladen ej stjälk

Olivolja

Fingsalt

1 burrata

Svartpeppar

Chiliflakes

Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en plåt. Dela degen på två eller gör en stor pizza och arbeta ut den tills den är tunn och någorlunda rund. Lägg degen på bakplåtspapper. Smeta ut crème fraichen men inte ända ut i kanterna. Pizza kanter är ju så gott?! Lägg på valfri mängd tunt skivad chorizo. Kär in i ugnen tills kanterna fått en fin färg. Ca 10 minuter.

Rosta hasselnötterna i en varm panna tills dem fått fin färg. Lägg dem sedan i en handduk och gnugga bort skalet.

Skiva och stek svampen i smör på hög värme. Akta så det inte bränns. Lägg till vitlöken det sista. Ställ åt sidan.

Stek grönkålen snabbt i olivolja och flingsalt.

Toppa den nygräddade pizzan med svamp, grönkål och burratan bruten i bitar. Ringla även olivolja, hasselnötterna och krydda med chiliflakes och svartpeppar!

Färdigt!

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,
Åh vad gott det både ser ut och låter! Mums! Tack för receptet fina du ❤️
nouw.com/missjohansson
thelisalarsson
thelisalarsson,
Så lite så😍
nouw.com/thelisalarsson