Högrevsgryta med syrad grädde och sambal








Bläddrade i en inredningstidning och på sista sidan fanns en annons från Arla med ett recept på denna goda mustiga gryta med lite hetta. Lagade den ikväll och den var riktigt god och väldigt enkel!
Till grytan behövs:
600 g högrev
2 gula lökar
1 röd paprika
3 msk smör
1 tsk salt
3 dl kalvbuljong
1 msk sambal oelek
2 dl syrad grädde (står det i receptet, den jag köpte innehöll 3 dl så använde allt)

Spetskålssallad:
300 g spetskål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk rapsolja
1 msk champagnevinäger
1/2 dl bladpersilja

Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela och kärna ur paprika och strimla den. Bryn löken och paprikan i hälften av smöret och lägg sedan åt sidan. Bryn sedan köttet och salta. Häll i köttet i en gryta med hälften av löken och paprikan. Häll över buljong och sambal, koka upp. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 timmar. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan. Blanda ihop alla ingredienser till spetskålssalladen. Servera med ris och toppa med persilja.





Gillar

Kommentarer