Gravidvecka 24

Fyra veckor sedan min senaste graviduppdatering! Idag gick vi in i gravidvecka 24 (23+0). Bilderna är tagna av min svägerska Maria Muhr och är redigerade av mig. Dem är tagna i den kända Blå Lagunen på Island.

Bebisarna: Växer och frodas! Dem är cirka 24 cm mellan huvud och fot och väger cirka 565 gram i början av vekan och 665 gram i slutet av veckan. Nu finns det en liten, liten chans att barnen skulle överleva om dem föddes. Men lungorna är oftast inte tillräckligt utvecklade. Nu skriver jag fakta från gravidappen och den är ju anpassad för ett barn. Tänk att jag har gånger två i magen. Så sjukt! I ett häfte vi fick av barnmorskan står det att man ska vara beredd på ankomsten av bebisarna redan i vecka 25. Det är ju väldigt tidigt och vi hoppas att dem vill stanna inne så länge som möjligt. Men tvillingar är oftast födda tidigare än när det är en. Oftast för att livmodern till slut inte orkar bära två barn lika länge som ett men det kan även vara för att det ena barnet inte växer ordentligt tex.

Kroppen: Den känns väldigt otymplig. Magen är stor och ofta spänd. Får lätt sammandragningar och jag så bara går en vanlig promenad. Var ganska tufft på Island. Vi promenerade mycket första dagen samt en bit till restaurangen på kvällen. Då släppte aldrig sammandragningarna och jag mådde skit hela middagen. Kändes som att jag satt i en ständig situp. Fick åka hem i en taxi till slut. Så jävla tråkigt! MEN jag försöker lyssna på kroppen och måste tyvärr redan säga stopp då det är så uppenbart att jag inte orkar så mycket längre. Annars behöver jag mycket vila som sagt. Blir sjukt trött och skulle nog kunna sova flera gånger per dag egentligen.

Saker jag inte längre kan göra: Gå för fort hehe. Kan inte sluta gäspa om dagarna. Kan inte ha mina vigselringar heller och det gör mig besviken...

Sömn: Sover ändå bra. Försöker dricka mycket vatten för att slippa kramp i benen men vaknar oftast en gång per natt för det tyvärr. Känns verkligen som att alla krämpor man har som gravid typ blivit dubbelt med dubbelt i magen. Men försöker tänka positivt!

Cravings: Vill ha syrliga grejer! Är det ett tecken på att kroppen vill ha C-vitamin tro? Dock äter jag inte en apelsin då utan gärna sura godisar hehe. Inte bra för halsbrännan. Den är helt sjuk... Annars är kallt vatten en hit nu!

Gillar

Kommentarer

Taliasblogg
Taliasblogg,
Är också gravid 😊 jag är i vecka 28 och det är verkligen svårt att sova om nätterna. Vaknar minst 3 gånger av att vilja kissa 😊
nouw.com/taliasblogg
thelisalarsson
thelisalarsson,
Åh nej kissandet är nästan värst haha... Så hade jag det förra gången. Hoppas det håller sig borta ett tag till! Mår du bra annars?:)
nouw.com/thelisalarsson
Taliasblogg
Taliasblogg,
Ja tröttheten och kissandet är en plåga haha annars mår jag bra förutom att vissa dagar kan min mage bli så spänd och hård och sammandragningen "släpper inte" utan håller i sig hela dan fram mot kvällen och det kan kännas lite obehagligt. Annars mår jag bra 😊 tack!
nouw.com/taliasblogg