En festlig förrätt! - Krossad potatis med brynt smör och löjrom

Förra helgen gjorde jag en så jäkla god förrätt. Alltså muuuuums! Riktigt bra alternativ nu till jul och nyår.

Du behöver:

Små delikatesspotatisar

Smör (riktigt smör)

Löjrom

Creme fraiche eller smetana

Rödlök

Gräslök

Dill

Salt & peppar

  1. Börja med att koka potatisarna i saltat vatten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Börja bryna smöret. (Använde detta recept som var enkelt)
  4. När potatisen är klar ska den krossas lätt och läggas i en ugnsform. Smöra dem lite och salta och peppra. In i ugnen tills dem fått färg.
  5. Hacka rödlök och gräslök fint.
  6. Ta ut potatisen när den fått en krispig yta och lite färg.
  7. Börja montera. Potatis, brynt smör, creme fraiche (jag hade gräddfil men lyxigare med lite fetare och fastare konsistens tycker jag), rödlök, gräslök, löjrom och en liten dill på toppen!

Hoppas det smakar!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229