Ekologiskt äppelmos på egna äpplen

Eftersom gårdagens skörd av äpplen och päron gav rejält med frukt så ville jag verkligen göra något av det. Så fort jag skrev min to-do-list imorse så började jag göra heeeelt andra saker såklart haha. Som äppelmos tex! Det behövs ju inte så många ingredienser till det direkt så det är ju så smidigt!

Jag använde:

Ca 10 stora äpplen från vår trädgård (man kan göra mos på alla äpplen enligt mig men favorit är Aroma)

1.5 dl syltsocker

Ca 1 tsk kanel

1-2 dl vatten

Detta räckte till 3 burkar äppelmos som blev smaskens!

Egentligen gillar jag att ha röda äpplen där jag försöker skala ett av dem med så långa skal som möjligt. Detta för att koka med för att få en fin rosa färg på moset. Plockar ut skalet innan det blir för överkokt. Men i mitt fall har jag inga röda äpplen i min trädgård och tog vad jag hade där istället för att dem skulle förmultna! Jag skalade alla äpplena och skar runt kärnhuset för att få så mycket frukt som möjligt. Sedan tärnade jag alla bitar och la i en stor kastrull där bottnen ska täckas med vatten. Sedan satte jag plattan på medelvärme och hällde på sockret samt kanelen. Rör omkring några gånger och håll koll på kastrullen. Moset är klart när bitarna kokat sönder och allt tjocknat en aning. Vill man ha mer krispiga bitar i kan man koka lite kortare tid. Låt svalna och häll upp i burkar! Jag hällde i en glasburk som jag har i kylen och två i plast som jag frusit in för senare användning. Imorgon blir det gröt med härligt mos på!🍃

Som jag skrev i min gravid-uppdatering tidigare idag så tar verkligen energin slut i kroppen. Nu på eftermiddagen har det känts som att jag gjort 1000 situps. Magen är slut och likaså ryggen. Mamma var här från lunch ungefär och det var väldigt kul för både mig och Espen. Ganska skönt att känna att inte all lek behöver ligga på mig liksom. Snällt av mamma att busa med honom. Vi började på Lager 157 där mamma skulle byta ett par byxor och jag lämna tillbaka en jacka. Dock blev jag liiite irriterad... Jag köpte en jacka och fick 100:- rabatt ifall jag blev medlem. Kanon tänkte jag! Sedan frågade jag om man fick ta hem den och lämna tillbaka om det inte kändes hundra. Visst svarar tjejen, du har 30 dagar på dig. Men idag när jag skulle lämna tillbaka och ville ha pengar tillbaka så var det tydligen samma som en nedsatt vara. Så jag kunde bara få byta till annan vara eller få ett presentkort. Kan ju förstå på rea-varor typ. Men då gynnar det ju inte mig som kund att vara medlem om man inte får ångra sig??? Det var öppningserbjudande så ALLT var kampanjpris i stort sett. Är inte det lite dåligt eller? Jag hittade dock ett par utebyxor och en tröja till Espen så blev kvitt men ja det störde mig haha.

Efter det var vi på Biltema en snabbis för att mamma ville köpa tågdelar att ha hemma när Espen kommer. Sååå mycket billigare där än att köpa dem klassiska Brio! TIPS! Efter det åkte vi hem och värmde vår middag från igår som blev så sjukt god. Hann även med att hämta ett paket innan mamma åkte hem. Nu har Espen badat och tittar lite på paddan i vår säng medan jag skriver här. Sebbe kommer hem ganska snart och då blir det högrevsgryta med pasta! Halleluja för mat i frysen vissa dagar alltså! Imorgon kommer vår städhjälp som kommer varannan vecka. Detta är tredje gången så ska även plocka undan all småskit som leksaker och dylikt så hon kommer åt överallt! Känns som att jag ska föda varje gång jag plockat indan alla Espen saker haha. Så ikväll får Sebbe ta det stora lasset!

Gör du mycket hemmagjorda godsaker eller köper du helst?

Gillar

Kommentarer

janssonemelie
janssonemelie,
thelisalarsson
thelisalarsson,
angelickabarua
angelickabarua,
thelisalarsson
thelisalarsson,
skynda_fynda_gratis
skynda_fynda_gratis,
Gott och nyttigt 😊
nouw.com/skynda_fynda_gratis
thelisalarsson
thelisalarsson,
Precis ☺️👌🏽
nouw.com/thelisalarsson
Emellie_Larsso
Emellie_Larsso,
Så gott, älskar äppelmos! 😋
nouw.com/emellie_larsso
thelisalarsson
thelisalarsson,
AmonratChokla
AmonratChokla,
mums mums 😊
nouw.com/amonratchokla
thelisalarsson
thelisalarsson,
Saraottosson
Saraottosson,
Älskar att ha äppelmos på gröten 😍
nouw.com/saraottosson
thelisalarsson
thelisalarsson,
Det är ju så gott😍
nouw.com/thelisalarsson
emeliefinnstrom
emeliefinnstrom,
Åh äpplena såg sjukt goda ut! Vad är det för sort? 🙂👏🏽
nouw.com/emeliefinnstrom
thelisalarsson
thelisalarsson,
Det är dem! Ganska syrliga! Jag är inte hundra men jag tror det kan vara transparent blanche!😁
nouw.com/thelisalarsson
sunnivawold
sunnivawold,
😍😍😍😍
nouw.com/sunnivawold
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Åh, toppen med tips! <3
nouw.com/emmaengstrom
Nissa
Nissa,
Rekommenderar en äppelsvarv, sparar mycket tid.
nouw.com/nissa