Förlossningsberättelse - Del 1

Här kommer första delen av min förlossningsberättelse. Jag tänker vara helt ärlig när jag skriver men det är ju från min upplevelse av det hela! Hade lite komplikationer under resans gång men är så nöjd med vår förlossning❤

Here we go!

Vår älskling dagen innan förlossningen. Skämde bort honom med egen godispåse bl a haha❤

Vi hade fixat barnvakt åt Espen dem kommande dagarna. Så kvällen innan var vi barnfria. Vi tog det lugnt hemma i soffan, såg på Love Island och jag åt smörgås och fil som jag var så sugen på större delen av graviditeten. Vi hade det jättemysigt! Vi satt nog båda och väntade på den där ilande känslan av nervositet. Men den kom aldrig riktigt. På ett sätt kändes allt så overkligt och samtidigt som det mest naturligaste i världen. Den dagen vi väntat på så länge liksom.

På kvällen innan vi la oss skulle jag ju duscha med Descutan och sova i rena kläder och nytvättade sängkläder. Sagt och gjort! Håret blir lite som svinto av den där skiten alltså😝 Fick inte använda balsam efter. Men jag var nog med att borsta ur håret ordentligt innan jag la mig.

Hade faktiskt inte svårt att somna heller. Innan vi somnade så låg vi och pratade lite och checkade av det sista så vi inte skulle glömma något. Kunde skeda också för ovanlighetens skull. Vi brukar ju ha Espen mellan oss😉

På morgonen for jag upp när klockan ringde, Vi bor ju bara 10 minuter från sjukhuset med bil så ställde klockan 1 1/2 timma innan vi skulle vara där. Upp igen och in i duschen det första jag gjorde. Tvålade in hela mig med Descutan två gånger. Sedan slängde jag på mig en nytvättad mysdress som jag ville ha efter förlossningen också. Eftersom det var kallt ute fönade jag håret. Men mest gjorde jag det för att jag var så extremt frusen. Blir det när jag blir nervös.

Ni som läst bloggen och ni som känner mig vet ju att min mage krånglat efter att Espen föddes. Får sådan extrem nervösmage också. Gick och väntade på den hela morgonen och tro fan att den knackade på dörren 5 minuter innan vi var tvungna att åka haha. Magras deluxe. Var så rädd att jag skulle bajsa ner hela operationsbordet trots att jag skulle vara bedövad😂 Så det var väl skönt på ett sätt att jag fick gå innan vi åkte iväg.

Min mage kvällen innan förlossningen som var full av bristningar samt extrem klåda. Halleluja vad skönt att slippa det alltså!!!

Jag blir nästan lite otrevlig när jag blir nervös. Sa till och med dagen innan till Sebbe att nu peppar du mig bara, skämta inte om töntiga saker som bara gör mig irriterad och bli inte irriterad när jag säger att jag behöver bajsa! 😂 Han skötte sig galant och var grym!

Vi skulle vara på förlossningen kl 7 på morgonen. Jag var först in på operation. Ju längre in på sjukhuset vi kom och när vi tryckte på knappen upp i hissen så ville jag bara vända i dörren haha. Ne inte riktigt men allt blev så påtagligt. Vi fick slå oss ner i en liten vänthörna. Där satt en till tjej som skulle snittas och jag kände bara neeeeeeej. Jag orkar inte sitta och kallprata nu när jag typ vill spy av nervositet tänkte jag medan jag tittade efter närmaste toalett. Just in case liksom. MEN tjejen som satt där med hennes syster var så trevliga och roliga och det var TUR att dem var där. Allt kändes väldigt mycket bättre att få prata lite innan då hon skulle göra exakt samma sak. Dem var verkligen störtsköna och vi önskade dem all lycka till när vi skildes åt och fick varsina rum.

Vi blev hämtade av den barnmorskan som skulle ha ansvaret över oss. Det var liiite stressad känsla märktes det. Men alla barnmorskor är ju så nedrans gulliga och förstående som tur är. Det är liksom okej att vara nervös, det är okej att spy, det är okej att gråta eller vad man nu vill göra.

Vi fick byta om till operationskläder illa kvickt. Sebbe såg ut som en kirurg i sin snygga gröna skrud och jag som en patient i knästrumpor och brösten hängandes lösa. Då fick vi även kommentaren "Ifall pappan får stanna". VAAAAD SA DU SADU?! Herregud ska jag vara ENSAM kvar här tänkte jag och jag såg Sebbes panik också. Vi hade i princip blivit lovade det. Allt hängde på hur många mammor som födde under dagen/natten. SÅKLART. Sjävklart ska mammorna ha platserna först haha. Men tankarna for ändå hur jag ensamt skulle ta hand om två nyfödda när jag inte ens skulle kunna gå upp ur sängen på säkert 24 h. Vi skulle få beskedet ifall han fick stanna senare på dagen framåt 16.

På morgonen efter duschen med Descutan. Har tyvärr inga bilder från sjukhuset innan vi åkte in på operation. Var lite annat som kom i vägen😜

Nu var det dags för ännu två saker jag tyckte var lite jobbiga. 1. Sprutor som ni vet. 2. Kateter. Vi började med sprutorna. Men pga att jag var nervös och frusen så hade mina vener och kärl fullkomligt krupit tillbaka oh gömt sig djupt i i kroppen haha. Hon stack och stack och jag djupandades och djupandades. Hon blev ännu mer stressad och sa att hon skulle be en kollega försöka. Det gick la sådär haha. Herregud det tog 45 minuter att få till EN infart. Kände när det rann varmt blod nerför armen vissa gånger. Hål blev det men inget flöde. Men jag skötte mig bra tycker jag och klagade inte. Kanske var för att jag gjorde hål i Sebastians hand med naglarna😝 Under tiden kom det in läkare och kirurg som presenterade sig. En supertrevlig tjej som ingav ett fint lugn.

Dem nöjde sig med en infart och sa att dem fick försöka på operation. Okidoki ni bestämmer tänkte jag! Och nu var det dags för katetern. OH MY GOD kände jag. Jag tänkte att urinröret är pyyyyyttelitet och att det skulle göra skitont. MEN det gick hur smidigt som helst och gjorde inte ont alls. Fick en bedövningsgel därnere först. Men ja, det kändes inte alls. Slapp kissa själv eller känna mig kissnödig alls första dygnet. Vilket faktiskt var en befrielse då jag senaste månaderna varit kissnödig KONSTANT.

Efter katetern var det pang på rödbetan så att säga. Jag rullades iväg bara nerför korridoren. Vårt rum var ju på BB men förlossningen var precis bredvid. Espen föddes på nya förlossningen som precis var renoverad när han föddes. BB var gammalt då men skulle också renoveras. Vill bara tillägga att Skövdes förlossning och BB nu är som ett HOTELL. OH MY GOD vad fint det är. Sjukt fräscht. Vi hade egen toalett med dusch osv på rummet. LYX! Senast fick man gå ut i korridoren och köa till toalett och dusch osv. Gick också såklart men så skönt att ha egen toalett tycker jag. LYX!

Nu rullas jag alltså i en säng genom korridoren och jag blir helt stum. Går in i mig själv. Och jag vet att jag önskade kejsarsnitt men var såklart sjukt spänd och nervös ändå. Kontroll freaket i mig undrade vad som skulle hända. Det spelar ju ingen roll hur mycket man förbereder sig. Jag hade ändå ingen aning om hur jag skulle känna eller reagera när det väl kom till kritan.

Vi kom fram till en vit skjutdörr. Dem tryckte på en knapp på väggen och dörrarna öppnades till operationssalen.

To be continued....

Gillar

Kommentarer

J0sefin
J0sefin,
Så spännande att läsa! Jag ser fram emot nästa del 🤗
nouw.com/j0sefin
Emelie
,
Gud vad spännande läsning! Helt nytt för mig med snitt, så intressant att ta del av! 😊